Bibliotheek

De Celos-bibliotheek is geïnitialiseerd in 2004. De collectie heeft ongeveer 4000 boeken en 60 abonnementen op tijdschriften. De internetverbinding voor toegang tot full-text documenten op verschillende wetenschappelijke sites is uitstekend.

De documentatie gaat vooral over landbouw, veeteelt, visserij, bosbouw, milieukwesties en alle aanverwante wetenschappen mbt Suriname, de regio en de rest van de wereld.

De bibliotheek onderhoudt werkrelaties met IICA, de Universiteits bibliotheek (AdeKUvS) en andere landbouwbibliotheken in Suriname.

De documenten worden verwerkt tot een database die in een korte tijd verbonden zal zijn met de catalogus van de bibliotheek van de AdeKUvS.

Informatie over een deel van de documenten in de CELOS  Bibliotheek is te vinden op internet in de megadatabase Agri2000.

Gebruikers van de bibliotheek zijn onderzoekers en personeel van CELOS, studenten van de AdeK Universiteit van Suriname, en studenten van andere instituten zoals Natin en PTC. Verder zijn er scan-, print- en kopieerfaciliteiten.